Läs mer om oss på Vagndala

February 21, 2019

Vi hittade vår drömgård 1994 som ligger i en naturskön miljö med både skog och vatten. Vi är väldigt hemkära och har allt vi kan önska här på gården. Vi har hundar, katter och hästar som vi älskar att jobba med på olika sätt.

Vi är en liten kennel med ett stort hjärta som föder upp jakt Labradorer nära naturen. Vårt syfte är att avla fram starka och kraftiga individer med det karaktäriska vackra labbe huvudet. Den ska vara snabb och smidig men även uthållig och ihärdig med stor arbetsvilja ( Will to please ). Dom ska vara lugna och trygga i alla slags miljöer likväl i stan som i skogen. Beroende på ägarens intresse och tack vare Labradorens allsidighet och bredd finns det många inriktningar man kan aktivera sin hund med. Såsom Agility, lydnad, spår, nosework, apporterning och jakt. Man måste alltså inte vara jakt intresserad för att få köpa valp hos oss. Utan det viktigaste är att man aktiverar hunden. Men man måste vara medveten om att hunden måste aktiveras mycket och stimuleras mentalt för att må bra det räcker inte med koppel promenader på långa vägar.

Våra valpar växer upp här i vårt hem med våra andra hundar och katter där dom blir vana vid alla våra vardagliga ljud så som tv, diskmaskin, dammsugare, gräsklippare mm. Dom är hanterade och vana vid bla kloklippning och åka bil. När vädret tillåter är dom ute i en valphage men vi tar även ut dom en och en så att dom får vänja sig vid olika underlag och miljöer. Men även för att vänja sig att vara ifrån flocken och på så sätt se deras olika personligheter lättare, för att vi ska kunna matcha rätt valp till rätt hem.

2017 tog vår dotter hand om en 2 årig belgisk vallhund Malinois som tyvärr fått en tuff start i livet. Det var en stor omställning från en apporterande ras till en vallhund. Ett helt annat sätt att jobba på Millie har fått lägga ner mycket tid på att få upp kontakt, koncentrationen och intresset uppe något som är ganska självklart hos våra labbar. Nova var väldigt otrygg, stressad och osäker när hon kom till oss. Det har varit ett gigantiskt arbete att återvinna hennes förtroende för människor och djur. Det har varit  kul men en tuff utmaning att ta hand om Nova och Millie har lärt sig otroligt mycket tack vare henne. Vi har fått mycket hjälp av våra fantastiska labbar pga att dom är så lugna och trygga i flocken. Idag är Nova en mycket lyckligare och tryggare hund, även om det finns en lång väg kvar att gå.

Min dotter och jag har ett stort hästintresse och just nu har vi även 3 hästar på gården. Genom åren har vi tagit hand om hästar som farit illa och räddat dom från slakt. Vi har arbetat med vinna tillbaka deras tillit till människan genom att vara en lugn, trygg och tydlig ledare. Vi arbetar efter Horsemanchip vilket innebär att man läser av hur hästen reagerar och agerar och hur man kan undvika problem genom att förstå hästens natur.
När vi rider ut följer hundarna ofta med. De fullkomligt älskar att springa med och kunna ta sig ett dopp i ett vattendrag och känna alla härliga dofter i skogen.

Inomhus har vi våra fantastiska katter av raserna Ragdoll och Norskskogkatt.
Sedan några år tillbaka har vi även valt att avla på dessa. Vi har en hona och en hane som är Ragdoll och en hona som är Norskskogkatt.
Alla är väldigt sociala och trygga individer. Kattungarna växer upp inne i hemmiljö och får samma förutsättningar som våra valpar.

Kommentarer från våra valpköpare.

"När jag letade efter en ny jaktlabrador sökte jag efter en uppfödare som har hundarna i hemmiljö och linjer som ger hundar med mycket arbetsvilja och är lyhörda och nätta i kroppen.
Med Sally fick vi verkligen vad vi sökte efter, en högt uppskattad och älskad familjemedlem och arbetskollega " / Johan

"Letade valp att jobba med framförallt till spår. Ska också funka i olika miljöer. Valde er då en av Sveriges bästa kennel Minnows rekommenderade er. Lilla underbara Vagndalas Cassie är fantastisk på många sätt, alltid glad mycket läraktig och älskar att jobba." / May

"Jag letade efter jaklabrador eftersom jag tycker " vanlig labrador " börjar  bli så klumpig. Har tidigare haft bla två " vanliga " . Vid besök hos er såg jag ju själv att mamma Saaga och syster Lovis var precis sådana hundar jag ville ha. Alma är en intelligent och otroligt lättlärd hund. Hon har en off knapp men ingen broms. Vi tävlar och tränar spår, rallylydnad, special sök, tävlings lydnad, och apport. Intresset och viljan att jobba är stor hos Alma." / Gudrun

"Jag har haft hundar i hela mitt liv och letade jaktlabrador för första gången. Siri är en pärla, känslig men är en diamant i mina ögon. Vi tävlar working test nybörarklass och är på väg mot öppenklass Hon är mitt allt." /Liv

Tillbaka till start