Om oss

Välkommen till oss.

Mitt namn är Lotta och jag har alltid haft en stor kärlek till djur. På en liten gård strax 2 mil norr om Ullared bor jag, min man Roger och våra två barn tillsammans med både hundar, hästar och katter. Vi är inga inriktade tävlingsmänniskor, men vi älskar att träna och jobba med våra djur. Att se deras utveckling och lära känna deras personligheter. Vår första jaktlabrador Ronja köpte vi 1994 av Charlotte Lindell på Minnows Kennel. Sedan dess är vi förälskade i jaktlabradorens egenskaper.

En gång labbe, alltid labbe.

Efter att vi skaffade vår första jaktlabrador Ronja började jag träna apportering och lydnad. Min man Roger tränade viltspår och Ronja utvecklades till att bli en mycket bra eftersökhund.
Efter att ha sett den här fantastiska utvecklingen var vi fast för jaktlabradorer. Egentligen ville jag redan då ta en kull valpar, men livet med två små barn kom emellan. Det är först nu som vi känner att vi har tillräckligt med tid och engagemang att kunna lägga på vår egen kennel.

2012 köpte vi Saaga av Charlotte på Minnows Kennel. Saaga är en trygg, arbetsvillig och en fantastisk mamma. Det är hon som har lagt grunden för aveln och vår kennel.


Lite om våra katter.

Sedan några år tillbaka föder vi även upp Ragdoll och Norsk skogkatt i liten skala. Båda raserna är stora och robusta dom väger mellan 5-9 kg. Ragdollen lämpar sig bra att ha som inne katt med sitt lugna och tillgivna temprament. En perfekt familjekatt som är väldigt anpassningsbar och som gärna vill vara med. Norsk skogkatten är väldigt lekfull och intelligent med stor personlighet. Den är en stor jägare och behöver stort utrymme för att må bra.

Elsa Nosk skogkatt född 2016-05-30.
Långhårig svart/vit.
Elsa är en väldigt social och tillgiven katt och en utomordentlig jägare. Hon är en fantastisk mamma som tar hand om sina ungar på bästa sätt.

Signe Ragdoll född 2018-04-16.
Lånhårig brunmaskad colourpoint.
Hon är liten ( 4,5 kg ) men har en stor personlighet hon är väldigt vacker, feminin och social katt, pratig utan att vara skrikig och jobbig. Signe är en omtänksam och kärleksfull mamma som tar hand om sina ungar på bästa sätt.

Vagndalas Gandalf född 2019-06-06.
Långhårig brunmaskad colourpoint.
Han är en stor kille på 6,5 kg och han växer än! Gandalf är en väldigt social och lugn kille som vill vara med överallt. Det är svårt att beskriva denna fantastiska katt men han är väldigt speciell. Allt man kan säga är att denna katt är går rakt in i hjärtat. Han finns tillgänglig för parning.