Jaktlabradoren

Både familjehund och arbetskamrat

En jaktlabrador är en glad och positiv hund som passar för både familjeliv och arbetsliv. Dessa hundar måste aktiveras för att må bra. Rasen är mångsidig och kan aktiveras på många sätt. Som individ är jaktlabradoren arbetsvillig och vill alltid vara till lags. Men som kan vara signal-känslig det innebär också att den är känsligare för felbehandling och okunskap från föraren.  Den är en följsam och uppmärksam hund som med rätt träning kommer att ge dig en hängiven kamrat för resten av livet.

Labradoreren är väldigt snäll, social, glad, arbetsvillig, lätt lärd, framåt och väldigt matglad. Den vill alltid göra sitt bästa och älskar att få jobba oavsett vad det är. Labradoren är väldigt förar lojal och gör vad som helst för sin matte eller husse vilket man kan utnyttja vid många tillfällen. Men man får inte glömma bort att labradoren är en hund som behöver jobba och tänka. Man kan aktivera dom genom att bla genom praktisk jakt, kasta dummis, personsök, viltspår, leta kantareller och givetvis appotering. Det enda som sätter stopp på vad man kan göra är din fantasi! Labradoren är en av våra populäraste hundras tack vare deras mentalitet. Det man ska tänka på om man funderar på att skaffa en labrador är att det finns två varianter en som är mer inriktad på utställning och en på jakt. Så det är viktigt att verkligen fundera över vad man ska använda hunden till så att man är införstådd med vad det innebär.

Det man ska tänka på vid inlärning är att man ska börja tidigt men inte för svårt. Ta med dig hunden överallt där det är möjligt så att den får vara med om olika miljöer. Det är bra att gå en valp kurs som är inriktad på tex appotering eller sök. Dels för det sociala men det är också bra att sätta grunderna tidigt för att det är till storhjälp senare i utbildningen. Börja att lära in kommandona och skott träna tidigt så att det sitter till hundra procent. Stadgan är verkligen A och O. Labradoren är väldigt kontaktsökande redan i ung ålder. Det är viktigt att fortsätta träna på det för att bibehålla den kontakten. Innan man börjar att träna avlämningar så ska hunden lyssna bra på inkallningarna så att den kommer direkt till dig. Omvänt lockande är något som är jätte bra att lära in om hunden vill släppa föremålet för tidigt eller om den tuggar. Man ska tillåta Labradoren att bära på saker och inte skälla eller fya den om den bär på något som den inte får. Va alltid positiv oavsett men så klart ska man säga till och rätta om man behöver det. Använd byteshandel om du vill återfå ett föremål ta den inte från hunden!. Uppmuntra den till att bära på saker även fast det tex bara är en pinne. Det finns hur mycket som helst att att tänka på  om inlärning men det finns mycket litteratur som man kan fördjupa sig i och vi finns alltid här som stöd och hjälp. Det är viktigt att komma ihåg  att alla hundar är olika det gäller att hitta just det som passar din hund.